Kan man ha betongmöbler utomhus?

betongmöbler

En ny trend som börjat sprida sig är betongmöbler i olika former och slag. De är snygga och tål det mesta. Det är trots allt viktigt att man inte behöver oroa sig över möblerna om man inte behöver det. Därför kan betongmöbler vara en bra investering. Dock är det inte helt enkelt att veta hur man ska göra eller vart de kan stå. Svaret är dock väldigt enkelt för betongmöbler kräver betydligt mindre underhåll och arbete än vanliga möbler. De kan självklart stå utomhus men då krävs det att man tar hand om dem mer än om de hade stått inomhus. 

Står de under tak utomhus är det dock mindre problem än om de står ute i det fria. Man ska helt enkelt se till att ta hand om sina betongmöbler på bästa tänkbara sätt. Däremot är det inga problem med att ha dem utomhus. Dock kan man se till att skydda betongmöbler som står ute i det fria med ett möbelskydd när de inte används. För det gör att vatten inte samlas och orsakar skador på betongmöblerna. Det är trots allt något som kan hända och det är också viktigt att man ser till att ytbehandla möblerna regelbundet. 

När man har ett bord i betong kan det också vara fint med dekorationer på. Under sommaren kan det vara fint att ställa exempelvis en eller flera glasvaser med blommor i ovanpå. På det sättet får man in lite färg i tillvaron. Enbart betong kan lätt bli lite grått. Ett annat alternativ är att köpa fina bordstabletter och lägga på. Då skyddar man även bordsskivan mot eventuellt slitage.

När dina betongmöbler står utomhus 

En av de största fördelarna med betongmöbler är att de kan stå ute under hela året. Det är trots allt en av de stora anledningarna till att människor väljer att skaffa sådana. För man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket mindre arbete det innebär mot att behöva flytta runt möblerna. Det bästa är dock om dina betongmöbler står under ett tak. På det sättet blir det inga vattensamlingar som kan tränga in i betongen om ytbehandlingen inte är helt perfekt. Vatten som blir till is kan trots allt orsaka skador. 

Därför är det viktigt att skydda dina betongmöbler om de står ute i det fria. Se till att de är rena och torra samt placera dem under ett möbelskydd när de inte används. På det sättet minskar riskerna markant för att de ska gå sönder. Det gör också att de inte behöver rengöras varje gång de ska användas. Vilket alltid är en klar fördel. Dock är det inga problem med att ha betongmöbler utomhus, om det inte aktivt står att det inte går. Precis som med allt finns det undantag som bekräftar regeln. Därför ska man alltid läsa igenom tillverkarens rekommendationer för att veta hur man ska ta hand om sin betongmöbel. 

Betongmöblerna är hållbara och snygga 

Om du planerar att ha betongmöbler utomhus, är det inga som helst problem. De är både snygga och hållbara. De behöver inte heller flyttas in under vintern utan kan stå ute. Om du bara skyddar de ordentligt. För det är sådant som verkligen i längden kan göra en riktigt stor skillnad. Man ska därmed inte underskatta värdet av att se till att hålla betongmöblerna skyddade. Läs alltid igenom bruksanvisningen om det finns en sådan. Det ger dig all information du kan tänkas behöva för att skydda dina möbler.

Skötselråd för betongmöbler

När man har betongmöbler så behöver de skötas om, precis om alla andra möbler. Detta gör man för att möblerna ska hålla sig fräscha och fina längre. Oftast kanske man har betalat ganska mycket för sitt betongbord eller liknande. Då vill man så klart att detta ska hålla så länge som möjligt. Både för ens egen skull och för miljön. 

Det första man bör tänka på är att vara noga med att impregnera möblerna. Oavsett om du ska förvara dom ute eller inne. Detta gör så att de tål vatten bättre och även står emot fläckar. Att impregnera kan vara bra att göra då och då för att bibehålla skyddet. Inför varje säsong som bordet ska stå ute kan man se till att impregnera det. Något annat som kan vara bra att veta är att man bör blötlägga betongen då och då. Detta gör att fläckar inte absorberas av betongen och syns därför inte så mycket. 

Om du har dina betongmöbler ute är det också ganska troligt att de behöver rengöras då och då. Bland lite såpa tillsammans med vatten och skura möbeln lätt. Har du en vattenslang i närheten kan du sedan använda den för att spola av möbeln. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *